Google Analytics 4 (GA4). Τί αλλάζει;

Google Analytics 4 (GA4). Τί αλλάζει;

Το Google Analytics είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για την ανάλυση της κίνησης στο διαδίκτυο και την αξιολόγηση της απόδοσης ιστοσελίδων και εφαρμογών. Στις αρχές του 2021, η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Google Analytics 4 (GA4), της νέας δηλαδή έκδοσης.

Η μετάβαση στο Google Analytics 4 αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στην ανάλυση και την αξιολόγηση των ιστοσελίδων και των εφαρμογών. Πριν από αυτήν τη μετάβαση, η Google Analytics βασίζονταν στον παραδοσιακό τρόπο παρακολούθησης των χρηστών και των συμπεριφορών τους στο διαδίκτυο, μέσω των cookies και του tracking code.

Με την ανακοίνωση του GA4, η Google επιχείρησε να βελτιώσει το εργαλείο με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Με το GA4, η ανάλυση των χρηστών και των συμπεριφορών τους γίνεται πλέον με βάση την αναγνώριση των χρηστών ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο σύστημα που χρησιμοποιούν, ενώ παρέχει και μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής και εξατομίκευσης της ανάλυσης.

Με τη μετάβαση στο GA4, οι χρήστες θα επωφεληθούν από τις εξής βελτιωμένες λειτουργίες:

    1. Επανασχεδίαση του πίνακα ελέγχου: Ο πίνακας ελέγχου του GA4 έχει αναβαθμιστεί και είναι πλέον πιο ευέλικτος και εύχρηστος.

    2. Αναγνώριση χρηστών σε πολλές συσκευές: Με το GA4, οι χρήστες αναγνωρίζονται σε πολλές συσκευές, καθιστώντας δυνατή την παρακολούθηση των πελατών που προέρχονται από πολλά κανάλια.

    3. Βελτιωμένη αναλυτική παρακολούθηση: Το GA4 επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την πλοήγηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα ή στην εφαρμογή τους με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η παρακολούθηση των συμβάντων και των αλληλεπιδράσεων.

    4. Εξατομικευμένες μετρήσεις: Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τους δικούς τους δείκτες απόδοσης και να εφαρμόσουν δικές τους μετρήσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στους στόχους τους.

    5. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις διαφημίσεις: Το GA4 έχει ενσωματωμένη λειτουργικότητα αναλυτικής παρακολούθησης διαφημίσεων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση των διαφημίσεών τους και να προσαρμόζουν τις καμπάνιες τους για βελτιωμένα αποτελέσματα.

    6. Τέλος, με το GA4, η Google προσφέρει βελτιωμένες επιλογές επεξεργασίας και αναφοράς δεδομένων, μεγαλύτερη δυνατότητα εξατομίκευσης, καθώς και βελτιωμένη ασφάλεια δεδομένων.

Ρωτήστε μας