SMS Marketing - Στο επίκεντρο.

Τα γραπτά μηνύματα (SMS), είναι ένα ισχυρό κανάλι για την αλληλεπίδραση και την "μεταφορά" πολύτιμων πληροφοριών στους πελάτες σας. Το μαζικό SMS Marketing περιλαμβάνει την αποστολή μηνυμάτων SMS ή MMS στο κοινό που θα επιλέξετε. Τo SMS Marketing είναι ένα ελκυστικό, αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό κανάλι για τις εταιρείες που επιθυμούν να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες. Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό; Επειδή οι καταναλωτές δεν είναι πιθανό να μην διαβάσουν ένα SMS. Τα SMS δεν "θάβονται" στα εισερχόμενα ούτε φθάνουν ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Γιατί να το προτιμήσετε;

1. Υψηλό ποσοστά "ανοίγματος" και ανταπόκριση πελατών.
Τα μηνύματα SMS έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος συγκριτικά με όλα τα κανάλια Marketing, τα οποία μπορεί να φτάσουν το 98%. Καθώς αθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν να ελέγχουν τα κινητά τους αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνήθως τα κρατούν σε απόσταση αναπνοής, τείνουν να βλέπουν τα SMS τους μέσα σε 90 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

2. Τα SMS διαβάζονται εύκολα.
Αν και έχουν όριο 160 χαρακτήρων το οποίο μπορεί να ακούγεται ως μειονέκτημα, αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λόγους για τους οποίους τα SMS είναι τόσο αποτελεσματικά. Πρέπει να μπορεί να διαβαστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να ανταποκριθεί κι ο πελάτης γρήγορα.

3. Εξασφαλισμένη παράδοση.
Ενώ τα e-mail, οι διαφημίσεις στα social και οποιοδήποτε άλλο κανάλι απαιτούν σύνδεση σε δίκτυο για να φτάσουν στον πελάτη, τα SMS μπορούν να παραδοθούν σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Ακόμα κι αν οι πελάτες σας βρίσκονται στο πιο απομονωμένο νησί μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το μήνυμά σας θα φθάσει και θα διαβαστεί, αργά ή γρήγορα.

4. Το SMS λειτουργεί εξαιρετικά συνδυαστικά με άλλα κανάλια.
Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ Marketing μέσω email ή SMS. Αν και το καθένα από αυτά μπορεί να λειτουργήσει μόνο του, ο συνδυασμός αυτών των δύο καναλιών μπορεί να κάνει θαύματα!

Ας το αναλύσουμε.

ΓΕΝΙΚΑ

Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση – πρέπει να βρείτε το σημείο τομής πειραματιζόμενοι και παρακολουθώντας τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η υπερβολή οποιουδήποτε είδους δεν θα οδηγήσει ποτέ σε κάτι θετικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για την αποστολή μηνυμάτων στους πελάτες σας μία φορά στο τόσο. Επομένως, συνιστάται να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας χρησιμοποιώντας SMS 3-4 φορές το μήνα (ή 1-2 φορές την εβδομάδα), ανάλογα πάντα το αντικείμενό σας.

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι να διατηρείτε τα SMS σας λιτά. Όχι όμως βαρετά - πρέπει να είστε δημιουργικοί και να προσφέρετε κίνητρα για να κρατήσετε τους πελάτες σας αφοσιωμένους. Κατά τη δημιουργία του SMS σας, χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «Τώρα», «Μόνο σήμερα», «Τελευταία ευκαιρία» κ.α. για να ενθαρρύνετε τους συνδρομητές σας να ενεργήσουν γρήγορα.

ΚΟΣΤΟΣ

Το SMS Marketing είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο οικονομικές κι αποδοτικές μεθόδους Marketing. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο και το κόστος ενός μηνύματος κυμαίνεται μεταξύ λίγων cents (ανάλογα με τον πάροχο). Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Η απόδοση της επένδυσης που λαμβάνετε από το SMS Marketing το κάνει να αξίζει μια δοκιμή.

Μία από τις κύριες πτυχές είναι να γνωρίσετε το κοινό σας είναι να αναλογιστείτε τα εξής: Πόσο χρονών είναι? Ποιες συσκευές χρησιμοποιούν περισσότερο; Πώς επικοινωνούν; Είναι πραγματικά αυτός ο καλύτερος τρόπος για να τους προσεγγίσετε;
Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για την αποστολή μηνυμάτων σε σύγκριση με τους νεότερους χρήστες. Η Etroweb θα αναλύσει το κοινό σας πριν την εκκίνηση των SMS Campaigns, προκειμένου να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας.