Γιατί είναι σημαντική η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας;

Κάθε επιχείρηση λατρεύει τον ιστότοπό της όταν γίνεται launch. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η επισκεψιμότητα και το conversion rate ενδέχεται να αρχίσουν να μειώνονται.
Ο ιστότοπός σας έχει τη δύναμη να αυξήσει την επισκεψιμότητα, τους δυνητικούς πελάτες και τα conversion.

1. Προσδιορίστε το κοινό σας.

Για να μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να προσδιορίσετε το κοινό σας. Ξεκινήστε βρίσκοντας τον ιδανικό σας πελάτη:
— Ποια προϊόντα ή υπηρεσίες ψάχνουν;
— Πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν;
— Ποιες είναι οι προτεραιότητές τους
— Μια καλύτερη εμπειρία χρήστη σημαίνει αυξημένη ικανοποίηση χρήστη και μπορεί επίσης να επηρεάσει την κατάταξή σας στην αναζήτηση.

Η βελτίωση του User Experience προϋποθέτει να κατανοήσετε πρώτα ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι του χρήστη σας.

2. Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη με A/B Tests.

Οι καλύτερες στρατηγικές για τη βελτίωση του Usee Experience ξεκινούν με δεδομένα. Οι δοκιμές A/B είναι εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες σας.

Η δοκιμή A/B είναι χρήσιμη όταν λανσάρετε κάτι νέο ή εάν έχετε ήδη μεγάλο κοινό. Οι δοκιμές A/B συγκρίνουν δύο διαφορετικά στοιχεία στον ιστότοπό σας για να δουν ποιο έχει καλύτερη απόδοση.

3. Βελτιστοποίηση για όλες τις συσκευές.

Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για όλες τις συσκευές, όχι μόνο για υπολογιστές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κινητές συσκευές, καθώς τα κινητά αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας παγκοσμίως.

4. On Page SEO

Το On Page SEO έχει να κάνει με την ίδια τη σελίδα και πώς να τη καταστήσετε πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ οι μηχανές αναζήτησης εξετάζουν έναν ιστότοπο συνολικά, η κατάταξη πραγματοποιείται σε επίπεδο σελίδας.
Γι' αυτό είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη βελτιστοποίηση κάθε σελίδας στον ιστότοπό σας.

5. Βελτιστοποίηση Εικόνων

Συμπιέστε τις εικόνες σας.
Η βελτιστοποίηση των εικόνων, επηρεάζουν άμεσα την βελτίωση της απόδοσης του ιστοτόπου σας. Και ο μοναδικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι η συμπίεση εικόνων.

Η συμπίεση των εικόνων είναι ένα κρίσιμο βήμα, αφού παράλληλα πρέπει διατηρηθεί η ποιότητα των εικόνων όσο το δυνατόν περισσότερο.
Εάν τα μεγέθη των αρχείων σας είναι πολύ μεγάλα, θα επιβραδύνουν τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας — και οι επισκέπτες δεν θα περιμένουν την φόρτωσή τους πριν εγκαταλείψουν τη σελίδα.

— PageSpeed Insights Google

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε προσπάθεια βελτιστοποίησης του ιστοτόπου σας είναι με έναν πλήρη έλεγχο της απόδοσης. Εργαλεία όπως το PageSpeed Insights της Google μπορούν να εντοπίσουν ζητήματα φόρτωσης και ευχρηστίας. Η βασική έρευνα λέξεων-κλειδιών μπορεί να σάς βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιους όρους αναζητούν οι πελάτες — και πώς εμφανίζεται ο ιστότοπός σας.

Δες την ταχύτητα του Site σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας