Τι εννοούμε με τον όρο «B2B»;

Οι ιστοσελίδες B2B (Business to Business) περιλαμβάνουν όλες τις τεχνικές λύσεις οι οποίες διευκολύνουν τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων μεταξύ εταιρειών, αλλά και την υποστήριξη των υφιστάμενων σχέσεων. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ιστοσελίδα για συναλλαγές ηλεκτρονικού επιχειρείν. Ένα B2B Portal χρησιμεύει στους χονδρεμπόρους, τους πωλητές λιανικής, τους διανομείς και τους κατασκευαστές προκειμένου, για να πραγματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες online. Επιτρέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση παραγγελιών, τιμολόγησης και πληρωμών. Το B2B Portal έχει γίνει ένα από τα πιο εξελιγμένα μέσα για τη διεκπεραίωση επιχειρηματικών συναλλαγών καθώς και μια πλατφόρμα για ταχύτατες πωλήσεις.

Πλεονεκτήματα του B2B Portal...

Τα B2B Portals έχουν δώσει τη δυνατότητα σε αγοραστές και πωλητές να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες Online, με το πλεονέκτημα της επιλογής μεταξύ πολλών εταιρειών που χρησιμοποιούν B2B.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην χρήση B2B Portal, μερικά από τα οποία είναι:
1) Είναι ένα μέσο χαμηλού κόστους για την προώθηση της επιχείρησής σας.
2) Ελαχιστοποιεί τα βήματα προς την ολοκλήρωση πώλησης.
3) Μειώνει επίσης το συνολικό κόστος για την επίτευξη πώλησης και το marketing.
4) Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός στην χονδρική πώληση, με αποτέλεσμα ο αγοραστής να μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα στην καλύτερη δυνατή τιμή.
5) Το B2B εξοικονομεί χρόνο στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή, επομένως είναι ένα μέσο εξοικονόμησης κόστους από άποψη χρόνου, χρημάτων και πόρων.
7) Διευκολύνει τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων μεταξύ εταιρειών και υποστηρίζει τις υπάρχουσες επιχειρηματικές σχέσεις.
8) Οι αγοραστές μπορούν να ανακαλύψουν πιθανούς πωλητές και αντίστροφα.

Ρωτήστε μας.