Κατοχύρωση domain.

Η επιλογή ενός domain είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που καλείστε να πάρετε ως ιδιοκτήτης. Ποιο είναι το μυστικό για να βρείτε το τέλειο όνομα domain; Ευτυχώς, η επιλογή ενός domain που δεν είναι υπερβολικά περίπλοκη. Εφόσον κάνετε την έρευνά σας, παραμείνετε στο ύφος της εταιρείας σας και βεβαιωθείτε ότι θα είναι κάτι φιλικό προς τον χρήστη.
— Ενσωματώστε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά.
— Βεβαιωθείτε ότι το domain σας είναι εύκολο στην προφορά και την ορθογραφία.
— Αποφύγετε όσο το δυνατόν, παύλες και διπλά γράμματα.
— Κρατήστε το domain σας σύντομο.
— Προτιμήστε την κατάληξη .com ή .gr από πιο περίπλοκες, όπως .org, .net κ.α.

Τί είναι ένα domain;

Ένα domain είναι απλώς μια αναγνώσιμη μορφή μιας διεύθυνσης IP από τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, είναι ο προορισμός που πληκτρολογείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού — όπως το www.google.com. Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούσατε κλήση σε μια επαφή στο τηλέφωνό σας αντί να καλείτε χειροκίνητα έναν αριθμό τηλεφώνου κάθε φορά, τα domain names μας διευκολύνουν να πλοηγηθούμε στον διαδικτυακό κόσμο ενώ παράλληλα αποφεύγουμε να απομνημονεύσουμε μεγάλες διευθύνσεις IP.

Τι είναι το απόρρητο Domain;  Το χρειάζομαι;

Το απόρρητο και η ασφάλεια του domain είναι τόσο σημαντικά για εμάς όσο και για εσάς. Χωρίς το απόρρητο domain, οι ιδιωτικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας (που μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση κατοικίας και τους αριθμούς επικοινωνίας σας) ενδέχεται να συλλέγονται και να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων WHOIS του ICANN κατά την εγγραφή του domain σας. Το απόρρητο domain διασφαλίζει ότι αυτές οι λεπτομέρειες αποκρύπτονται από τη δημόσια προβολή. Το πακέτο Προστασίας Απορρήτου + Domain θα κάνει το ICANN να εμφανίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του εκάστοτε παρόχου Domain αντί για τα δικά σας.

Πρέπει να καταχωρήσω περισσότερα από ένα domain;

Ναί, μπορείτε να το κάνετε. Η καταχώρηση πολλών ονομάτων domain προστατεύει την εταιρεία σας από τυχόν αντιγραφείς που μπορεί να προσπαθήσουν να καταχωρήσουν εναλλακτικές εκδόσεις του domain σας. Για παράδειγμα, εάν είστε ιδιοκτήτης του coffeelovers.com, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατοχύρωσης του coffeelovers.gr και του coffeelovers.co επίσης. Επιπλέον ενδεχομένως να θέλετε να εξετάσετε και κάποιες "ανορθόγραφες" εκδόσεις του domain σας.

Ρωτήστε μας.