Τι είναι το Google Analytics;

Το Google Analytics είναι μια υπηρεσία ανάλυσης που παρέχει στατιστικά στοιχεία και βασικά αναλυτικά εργαλεία για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και σκοπούς Marketing. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μέρος του Google Marketing και είναι διαθέσιμη για χρήση σε οποιονδήποτε έχει λογαριασμό Google.

Το Google Analytics χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της απόδοσης του ιστοτόπου σας και τη συλλογή πληροφοριών των επισκεπτών. Μπορεί να σάς βοηθήσει να προσδιορίσετε τις κορυφαίες πηγές επισκεψιμότητας των χρηστών, να "μετρήσετε" την επιτυχία του Marketing που κάνετε και να παρακολουθήσετε την δραστηριότητά τους (όπως αγορές, προσθήκη προϊόντων στο καλάθι) αλλά κι άλλες πληροφορίες των επισκεπτών, όπως δημογραφικά στοιχεία. Το Google Analytics χρησαιμοποιείται συνήθως για την ανάλυση της συμπεριφοράς των πελατών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των Marketing Campaigns και την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστοτόπου.

Πώς λειτουργεί το Google Analytics;

Το Google Analytics αποκτά δεδομένα χρήστη από κάθε επισκέπτη ιστότοπου μέσω της χρήσης Page Tags. Ένα JavaScript Page Tag εισάγεται στον κώδικα κάθε σελίδας. Αυτό το Page Tag εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησης κάθε επισκέπτη, συλλέγοντας δεδομένα και στέλνοντάς τα σε έναν από τους διακομιστές συλλογής δεδομένων της Google. Το Google Analytics μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει αναφορές παρακολούθησης και οπτικοποίησης δεδομένων όπως ο αριθμός των χρηστών, τα ποσοστά εγκατάλειψης, οι μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης, οι περίοδοι σύνδεσης ανά κανάλι, οι προβολές σελίδας και άλλα.

Το Page Tag λειτουργεί ως web bug ή web beacon, για τη συλλογή πληροφοριών επισκεπτών. Ωστόσο, επειδή βασίζεται σε cookies, το σύστημα δεν μπορεί να συλλέξει δεδομένα για χρήστες που τα έχουν απενεργοποιήσει.

Σημαντικές μετρήσεις

Το Google Analytics δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν έως και 200 διαφορετικές μετρήσεις για να μετρήσουν την απόδοση των ιστοτόπων τους. Ενώ ορισμένες μετρήσεις μπορεί να είναι πιο πολύτιμες για ορισμένες επιχειρήσεις από άλλες, αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς μετρήσεις:

— Χρήστες. Ένας χρήστης είναι ένας μοναδικός ή νέος επισκέπτης του ιστότοπου.
— Ποσοστό εγκατάλειψης. Το ποσοστό των επισκεπτών που είδαν μόνο μία σελίδα. Αυτοί οι επισκέπτες ενεργοποίησαν μόνο ένα αίτημα στον διακομιστή Google Analytics.
— Sessions. Η ομάδα αλληλεπιδράσεων επισκεπτών σε ένα παράθυρο, δραστηριότητας 30 λεπτών.
— Μέση διάρκεια session. Πόσο καιρό παραμένει κατά μέσο όρο κάθε επισκέπτης στον ιστότοπο.
— Ποσοστό νέων περιόδων σύνδεσης. Το ποσοστό των επισκέψεων στον ιστότοπο που είναι επισκέψεις για πρώτη φορά.
— Σελίδες ανά συνεδρία. Ο μέσος αριθμός προβολών σελίδας ανά περίοδο σύνδεσης.
— Ολοκλήρωση στόχων. Ο αριθμός των φορών που οι επισκέπτες ολοκληρώνουν μια επιθυμητή ενέργεια (πχ. αγορά). Αυτό είναι επίσης γνωστό ως Conversion.
— Προβολές σελίδας. Συνολικός αριθμός σελίδων που προβλήθηκαν.

Πακέτα Διασύνδεσης:

Βασικό Πακέτο Google Analytics: 300€

Advanced Πακέτο Google Analytics: 500€

Πακέτο E-shop Google Analytics: 1000€

Ρωτήστε μας.