Google Ads, ο κυρίαρχος.

Προβληθείτε στους πελάτες όταν αναζητούν επιχειρήσεις σαν τη δική σας στην Αναζήτηση και στους Χάρτες Google.
Εμφανιστείτε όταν οι χρήστες αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
Στη Google οι χρήστες αναζητούν τι θα κάνουν, πού θα πάνε, και τι θα αγοράσουν.
Μια διαφήμιση που εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή, είτε σε υπολογιστές είτε σε κινητά, μπορεί να εξασφαλίσει πελάτες που αποφέρουν αξία στην επιχείρησή σας.

Τύποι διαφημίσεων Google

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι Διαφημίσεων Google:

  • Καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή κειμένου, μπορούν να εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της Αναζήτησης Google, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία παρόμοια με αυτά που προσφέρετε.
  • Καμπάνιες του Δικτύου προβολής: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή εικόνας, εμφανίζονται σε ιστοτόπους ή εφαρμογές που επισκέπτονται οι πελάτες σας.
  • Καμπάνιες βίντεο: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως βίντεο 6 ή 15 δευτερολέπτων, εμφανίζονται αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια του περιεχομένου σας στο YouTube.

Η περίπτωση του Sotris.

Το κατάστημα Sotris εμπιστεύτηκε την ETROWEB για τα Google Ads. Μέσα σε μήνες συνεργασίας, το traffic του e-shop του αυξήθηκε στο 40%, και με πολλή επιμονή διατήρησε την ανοδική του πορεία.

Χρειάζεται η επιχείρησή μου Google Ads;

Το Google Ads σάς επιτρέπει να διαφημίζετε και να προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας όταν οι χρήστες αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά. Όταν γίνει σωστά, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το traffic των πελατών και κατ' επέκταση τις πωλήσεις σας.

Η Google προσφέρει μια ποικιλία διαφορετικών τύπων καμπάνιας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
✓ Καμπάνια αναζήτησης
✓ Καμπάνια προβολής
✓ Εκστρατεία αγορών
✓ Καμπάνια βίντεο
✓ Καμπάνια εφαρμογών

Facebook Ads (Meta)

Η διαφήμιση στο Facebook δεν έχει "τελειώσει". Παρά τους νέους παίκτες στη σκηνή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - TikTok, για εσένα λέμε - το να ξέρεις πώς να διαφημίζεσαι στο Facebook εξακολουθεί να είναι μια βασική δεξιότητα για τους περισσότερους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Αυτή τη στιγμή, εάν διαφημίζεστε στο Facebook, οι διαφημίσεις σας μπορούν να προσελκύσουν έως και 2,17 δισεκατομμύρια άτομα — ή αλλιώς, κοντά στο 30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Επιπλέον, η βάση χρηστών του Meta συνεχίζει να αυξάνεται.

Τύποι τοποθετήσεων.

1. Διαφημίσεις με εικόνες. Οδηγήστε τους χρήστες στους ιστότοπους ή στις εφαρμογές που θέλετε, χρησιμοποιώντας ελκυστικό οπτικό υλικό υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιήστε δικές σας εικόνες ή δημιουργήστε μια διαφήμιση επιλέγοντας από τις έτοιμες φωτογραφίες για να αφηγηθείτε την ιστορία σας.


2. Διαφημίσεις με βίντεο. Αναδείξτε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας και προσελκύστε το ενδιαφέρον των χρηστών με τη βοήθεια του ήχου και της κίνησης. Ανεβάστε ένα βίντεο που έχετε ετοιμάσει ή δημιουργήστε ένα βίντεο μέσα από τη Διαχείριση διαφημίσεων χρησιμοποιώντας τα εργαλεία δημιουργίας βίντεο.


3. Διαφημίσεις με εναλλασσόμενες εικόνες. Προβάλετε μέχρι και 10 εικόνες ή βίντεο σε μία μεμονωμένη διαφήμιση, χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό σύνδεσμο για κάθε εικόνα ή βίντεο. Χρησιμοποιήστε τις διαφημίσεις με εναλλασσόμενες εικόνες για να προβάλετε διαφορετικές εικόνες του ίδιου προϊόντος ή για να δημιουργήσετε μία φωτογραφία μεγάλου μήκους, την οποία θα μπορούν να βλέπουν οι χρήστες σύροντας το δάχτυλό τους στην οθόνη.


4. Διαφημίσεις με συλλογή.
Ενθαρρύνετε τους χρήστες να προβούν σε αγορές, προβάλλοντας προϊόντα από τον κατάλογο των προϊόντων σας σε διαφημίσεις προσαρμοσμένες για κάθε άτομο ξεχωριστά. Χρησιμοποιήστε τις δυναμικές επιλογές που προσφέρουμε, για να προβάλετε τα προϊόντα σας με διάφορους τρόπους.

Τί κόστη προβλέπονται;

Δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος τρόπος όσον αφορά τους προϋπολογισμούς διαφημίσεων του Facebook. Το κόστος των διαφημίσεων στο Facebook εξαρτάται από διάφορους μεταβλητούς παράγοντες, όπως:

— Στόχευση κοινού. Συνήθως κοστίζει περισσότερο η προβολή των διαφημίσεών σας σε ένα "μικρότερο" κοινό σε αντίθεση με ένα ευρύτερο κοινό.
— Τοποθέτηση διαφήμισης. Το κόστος μπορεί να αλλάξει μεταξύ των διαφημίσεων που εμφανίζονται στο Facebook και στο Instagram.
— Διάρκεια καμπάνιας. Ο αριθμός των ημερών και ωρών που διαρκεί μια καμπάνια επηρεάζει το τελικό κόστος.
— Ανταγωνιστικότητα του κλάδου σας. Ορισμένοι κλάδοι είναι πιο ανταγωνιστικοί από άλλους για τον διαφημιστικό χώρο. Το κόστος διαφήμισης συνήθως αυξάνεται ανάλογα με την τιμή του προϊόντος ή ανάλογα με τη δυσκολία του να κατακτήσετε τον δυνητικό πελάτη.
— Χρονική στιγμή: Το κόστος διαφήμισης μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών ή εκδηλώσεων που αφορούν τον κλάδο (πχ. Black Friday, Cyber Monday κ.α).
— Ωρα: Κατά μέσο όρο, το CPC είναι χαμηλότερο από τα μεσάνυχτα και έως τις 6 π.μ. σε οποιαδήποτε χώρα.
— Τοποθεσία: Το μέσο κόστος διαφήμισης ανά χώρα ποικίλλει σημαντικά.

Φροντίστε να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Facebook.

Γιατί να κάνετε διαφημίσεις Facebook;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να "τρέξετε" διαφημίσεις στο Facebook. Στην πραγματικότητα, οι διαφημίσεις στο Facebook έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε, όπως:

— Διαχωρισμός κοινού: Χάρη στα δεδομένα που συλλέγει το Facebook για τους χρήστες του, είναι πολύ εύκολο να διαχωρίσετε το κοινό σας και να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμά σας φτάνει μόνο σε άτομα που είναι πιθανό να αλληλεπιδράσουν με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Ανεξάρτητα από το ποιό είναι το κοινό-στόχος σας, θα το βρείτε στο Facebook. Από εκεί κι έπειτα, μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες που στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτό το κοινό.
— Γίνεται viral: Οι χρήστες μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εάν μοιράζονται τη διαφήμισή σας με τους φίλους τους. Η εμβέλεια των διαφημίσεων στο Facebook δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τυχαίνει να δουν τη διαφήμισή σας. Εάν δημιουργήσετε μια πρωτοπόρα, αστεία, ενδιαφέρουσα κ.λπ. διαφήμιση, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο καθώς οι χρήστες τη μοιράζονται με και την κάνουν viral..
— Τιμή: Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι σχετικά οικονομικές. Πληρώνετε για επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας ή για conversion.
— Αποτελέσματα: Σχεδόν όλοι όσοι επενδύουν στη διαφήμιση θέλουν να μετρούν την αποδοτικότητα της επένδυσής τους. Με τις διαφημίσεις Facebook, αυτά τα δεδομένα είναι εύκολα προσβάσιμα χάρη στον ενσωματωμένο πίνακα στατιστικών.

TikTok Ads

Μερικά από τα βασικά οφέλη της διαφήμισης TikTok.

— Αποτελεσματική προσέγγιση και αλληλεπίδραση.
Το κοινό του TikTok εκτείνεται σε περισσότερες από 150 χώρες και είναι μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως.

— Στόχευση των δυνητικών πελατών σας με ακρίβεια. Το TikTok σάς επιτρέπει να στοχεύσετε το σωστό κοινό φιλτράροντας ανά ηλικία, φύλο, τοποθεσία, ενδιαφέροντα κ.α. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα είδη κοινού πχ. για να προσεγγίσετε άτομα όπως οι υπάρχοντες πελάτες σας.

— Διαφανείς μετρήσεις και αξιόπιστοι συνεργάτες δεδομένων.
Το TikTok περιλαμβάνει εργαλεία μέτρησης, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση των διαφημίσεών σας. Παρόμοια με το Facebook, το TikTok χρησιμοποιεί ένα pixel παρακολούθησης για να παρακολουθεί την απόδοση της διαφήμισής σας και να μετράει τα αποτελέσματα παρακολουθώντας τη συμπεριφορά ή τους επισκέπτες του website σας.

E-mail marketing

Όλα καταλήγουν στα δεδομένα. Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα σας, ή χάστε πωλήσεις.

Η Etroweb έχει στο δυναμικό της ειδικούς Klaviyo. Η προσπάθεια να ταξινομήσετε και να φιλτράρετε τον όγκο των πληροφοριών με μη αυτόματο τρόπο είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. Η εύρεση του σωστού λογισμικού που μπορεί να διαχωρίσει, να ενσωματώσει και να συγχρονίσει τα δεδομένα πελατών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των marketing campaign σας.
Βάσει της συμπεριφοράς των πελατών στον website σας, η εταιρεία σας μπορεί να στείλει άκρως στοχευμένες, εξατομικευμένες e-mail καμπάνιες. Τα e-mail campaigns εδραιώνουν το εμπορικό σήμα σας και βελτιώνουν τις πωλήσεις.

Viber Campaigns

Χρησιμοποιήστε τα Viber Business Messages για να είστε πιο κοντά στους πελάτες σας: στείλτε σημαντικές ειδοποιήσεις, προσφορές, new launches και διατηρήστε την επικοινωνία.

Το Viber παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες για branding! Το μήνυμα που επιθυμείτε να αποστείλετε, φέρει όνομα αποστολέα (της εταιρείας σας), έχει έχει λογότυπο, σήμα επαλήθευσης (blue tick), περιγραφή εταιρείας και στοιχεία επικοινωνίας.

Ενδιαφέρομαι για Marketing