Πόσο κοστίζει μια Ιστοσελίδα;

Πόσο κοστίζει μια Ιστοσελίδα;

Το κόστος μιας ιστοσελίδας μπορεί να παρομοιαστεί με το κόστος ενός αυτοκινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Όπως και με ένα αυτοκίνητο, η ποιότητα και οι λειτουργίες της ιστοσελίδας σας επηρεάζουν το κόστος της. Αν θέλετε μια ιστοσελίδα με περισσότερες λειτουργίες και πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, το κόστος της θα αυξηθεί.

Επίσης, όπως και με το αυτοκίνητο, ο τρόπος κατασκευής της ιστοσελίδας μπορεί να επηρεάσει το κόστος της. Αν προτιμάτε μια ιστοσελίδα φτιαγμένη από ειδικούς κατασκευαστές, το κόστος θα είναι υψηλότερο από μια ιστοσελίδα που έχετε φτιάξει μόνοι σας.  Αν αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο από ένα κατάστημα, τότε το κόστος θα είναι συνήθως αρκετά υψηλό, αλλά θα έχουμε την ασφάλεια ότι ο χρόνος ζωής του αυτοκινήτου θα είναι μακρός και θα λειτουργεί σωστά. Αντίθετα, αν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη ή από ένα διαδικτυακό μέρος, τότε το κόστος θα είναι πιο χαμηλό, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστο, και ενδέχεται να χρειαστούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και επισκευές στο μέλλον.

Αυτή η λογική ισχύει και για το κόστος της ιστοσελίδας. Αν προτιμήσουμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα μόνοι μας, τότε το κόστος θα είναι χαμηλότερο, αλλά θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο.

Έπειτα, όπως και με ένα αυτοκίνητο, η συντήρηση της ιστοσελίδας είναι αναγκαία για τη διατήρησή της σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο φιλοξενίας, να κάνετε τακτικά αναβαθμίσεις και να ανανεώνετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Άρα, η τιμή μιας ιστοσελίδας δύναται να έχει διαφορετικά επίπεδα κόστους ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις λειτουργίες που θέλει να έχει ο εκάστοτε πελάτης στην ιστοσελίδα του. Είναι σημαντικό να γίνει μια ανάλυση των αναγκών του πελάτη, ώστε να επιλεχθεί ένα πακέτο σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας που να προσαρμόζεται στο μπάτζετ του και να καλύπτει τις ανάγκες του, χωρίς όμως να υπερβαίνει το κόστος που μπορεί να αντέξει. 

Μην πέφτετε στην παγίδα της σωστής και της λάθος τιμής, στο τι πλήρωσε ο φίλος σας ή κάποιος γνωστός σας. Γιατί πολύ απλά, δεν ξέρετε τι ήταν αυτό που ζήτησε και τι λειτουργίες υπάρχουν στο πίσω μέρος του website.

Ρωτήστε μας